Home -  Meld me aan -  Log in -  Kosten en werkwijze -  Gebruikershandleiding -  Vragen/Antwoorden -  Contact informatie

Plaatje: Welkom bij blind tele. De telecomdienst voor mensen met een visuele beperking
Gebruikershandleiding

In deze handleiding wordt kort de werking beschreven van de (gepatenteeerde) diensten van BlindTele.

Als u belt naar 035-2100302 zal u in het hoofdmenu komen van BlindTele.com hier kunt u kiezen uit de volgende opties:
- Toets 1 voor uw beltegoed
- Toets 2 voor het bewerken van uw telefoonboekje
- Toets 3 om te bellen uit uw telefoonboekje
- Toets 4 voor de ontvangen SMS berichten
- Toets 5 voor het versturen van SMS berichten

In alle submenu's kunt u terug met de toets 0. Wilt u meer informatie over een bepaalde optie dan kunt u kiezen voor de * toets.

Korte beschrijving van de submenu's:
Toets 1
Hier hoort u uw resterende beltegoed. De gratis SMSjes en overige belminuten hoort u hier niet , maar zijn alleen inzichtelijk via de website.

Toets 2
U kunt hier uw contacten inspreken en een telefoonnummer opgeven. Er wordt eerst gevraagd om een letter in te toetsen. Dit kunt u doen via de nummerieke toetsen op uw telefoon. Wilt u bijvoorbeeld de naam "Simon" ingeven toets dan 4x snel op de 7. Bij de naam "Anne" dient u maar 1x een 2 in te toetsen en vervolgens te wachten zodat u door ons systeem naar uw telefoonboekje wordt gebracht.
Vervolgens kunt u een contact kiezen om te bewerken. Vervolgens zult u de naam in moeten spreken en het nummer in moeten geven, vervolgens wordt dit contact aan uw telefoonboekje toegevoegd.
TIP Als u een naam inspreekt, spreek dan ook in of dit een mobiel of vast nummer is. De contacten zijn dan makkelijker te herkennen als u een SMS wilt verzenden.

Toets 3
Hier wordt tevens gevraagd om een letter in te toetsen voor de persoon uit uw telefoonboekje, deze optie werkt (qua structuur) exact hetzelfde als toets 2 onder het hoofdmenu.

Toets 4
Via deze optie worden uw ontvangen SMS berichten duidelijk uitgesproken. U kunt alleen berichten ontvangen van de personen welke u eerst een SMS heeft verzonden. Vervolgens kunt u deze berichten wissen en of verspringen naar andere berichten binnen uw INBOX. U kunt een onbeperkt aantal SMS berichten ontvangen en behouden. Nieuwe berichten zullen altijd als eerst worden uitgesproken en gemeld worden in het hoofdmenu. Tevens zult u van elke ontvangen SMS een telefoongesprek op uw mobiele of vaste telefoon ontvangen met de tekst: U heeft een nieuwe SMS ontvangen.

Toets 5
Met de toets 5 (vanuit het hoofdmenu) kunt u SMS berichten maken en versturen. De SMS berichten kunt u ingeven doormiddel van de toetsen van uw telefoon. Wilt u bijvoorbeeld een "u" intikken in uw bericht druk dan 2x snel op de 8. Vervolgens zal de letter worden uitgesproken. Is de letter toch niet correct dan kunt u deze verwijderen met het sterretje.
Als u het woord heeft getikt dan kunt u met het hekje een spatie plaatsen in uw SMS. Direct wordt het woord uitgesproken wat u heeft getikt ter controle (letters wissen kan weer met de ster).
Met de 1 kunt u een punt plaatsen in uw SMS en met de toets 0 kunt u de SMS versturen naar iemand uit uw telefoonboekje of een nummer naar keuze.

Welke letters zitten er onder mijn telefoontoestel?
Letter PUNT Toets 1xDe toets 1
Letter A Toets 1xDe toets 2
Letter B Toets 2xDe toets 2
Letter C Toets 3xDe toets 2
Letter D Toets 1xDe toets 3
Letter E Toets 2xDe toets 3
Letter F Toets 3xDe toets 3
Letter G Toets 1xDe toets 4
Letter H Toets 2xDe toets 4
Letter I Toets 3xDe toets 4
Letter J Toets 1xDe toets 5
Letter K Toets 2xDe toets 5
Letter L Toets 3xDe toets 5
Letter M Toets 1xDe toets 6
Letter N Toets 2xDe toets 6
Letter O Toets 3xDe toets 6
Letter P Toets 1xDe toets 7
Letter Q Toets 2xDe toets 7
Letter R Toets 3xDe toets 7
Letter S Toets 4xDe toets 7
Letter T Toets 1xDe toets 8
Letter U Toets 2xDe toets 8
Letter V Toets 3xDe toets 8
Letter W Toets 1xDe toets 9
Letter X Toets 2xDe toets 9
Letter Y Toets 3xDe toets 9
Letter Z Toets 4xDe toets 9
De SPATIE Toets 1xDe toets #
DE WIS TOETS Toets 1xDe toets *
Plaatje: Welkom bij blind tele. De telecomdienst voor mensen met een visuele beperking