Home -  Meld me aan -  Log in -  Kosten en werkwijze -  Gebruikershandleiding -  Vragen/Antwoorden -  Contact informatie

Plaatje: Welkom bij blind tele. De telecomdienst voor mensen met een visuele beperking
FAQ - Vragen/Antwoorden
Waarom moet ik maandelijkse kosten van 5 euro betalen?
Door de betaling van 5 euro zorgen wij ervoor dat wij voldoende capaciteit hebben om uw telecommunicatie verkeer af te handelen (denk aan telefoonlijnen,hosting,telecomhosting en medewerkers). Tevens willen wij lage bel en SMS tarieven hanteren (zonder winst), zodat u altijd goedkoper uit bent dan bijvoorbeeld de aanschaf van spraaksoftware (op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon).

Kan ik mijn huidige belbundel laten afsluiten?
Nee, wij hebben slechts een hulpmiddel voor visueel gehandicapten in het leven geroepen wat naast uw huidige belbundel kan worden gebruikt. U belt met uw normale mobiele of vaste telefoon naar ons 035-2100302 nummer en via dit menu kunt u spraakgestuurde sms ontvangen en versturen en telefoongesprekken opzetten. De kosten die wij berekenen komen bovenop uw belbundel (de kosten voor het bellen naar ons vast nummer).

Kan ik jullie service gebruiken vanaf een vast toestel?
Absoluut! Het is mogelijk om onze service te gebruiken vanaf vaste en mobiele toestellen in Nederland. Hierdoor kunt u via uw vaste toestel ook SMS ontvangen en versturen. Zorg er wel voor dat uw toestel DTMF ondersteunt en geen PULSE.

Waarom hebben jullie deze dienst gelanceerd?
Wij vinden dat visueel gehandicapte personen altijd de dupe zijn van dure software op dure mobiele toestellen. Deze kosten kunnen vaak rond de 500 euro liggen!! Daardoor hebben we deze goedkope dienst in het leven geroepen, welke bruikbaar is vanaf elke mobiele en vaste telefoon.

Moet ik mijn nummerherkenning aan hebben staan?
Ja, aan de hand van uw meegestuurde nummer zorgen wij ervoor dat u toegang krijgt tot ons systeem. Tevens worden op dit nummer de gesproken SMS-berichten afgeleverd.

Kan ik het systeem testen?
Ja, na aanmelding kunt u 1 dag testen en krijgt u 25 cent beltegoed. Bent u tevreden waardeer dan dezelfde dag nog op anders worden uw verzonden en inkomende SMSberichten gewist. Tevens kunnen personen u niet meer bereiken op de inkomende SMS nummers.

Welk nummer wordt meegezonden als ik iemand bel of SMS
Als u iemand belt via ons BlindTele systeem zal uw eigen telefoonnummer worden meegezonden. Immers u wilt graag dat u weer wordt terug gebelt op uw eigen telefoonnummer. Bij de uitgaande SMS wordt er een nummer van ons systeem meegezonden,van vrienden die u terug SMSen op dat nummer krijgt u telefonische melding "U heeft een SMS bericht". Vervolgens kunt u dit bericht afluisteren door te bellen naar 035-2100302. Tevens zal deze SMS in uw INBOX op de website verschijnen.

Welk SMS nummer kan ik doorgeven aan mijn vrienden?
Het is niet mogelijk om uw vrienden zomaar een SMS nummer van ons door te geven. U dient eerst een SMS te versturen naar 1 van uw vrienden. Zodra deze persoon de SMS heeft ontvangen kan deze persoon u altijd bereiken op het meegestuurde telefoonnummer. Let erop: Dat deze persoon u altijd vanaf het zelfde afzender nummer u SMS't, anders zullen de berichten niet in uw BlindTele INBOX aankomen. Dus zodra u een SMS heeft verzonden aan een persoon kan deze persoon altijd reageren op het afzendernummer

Betaal ik per minuut of per seconde als ik iemand bel?
Vanwege de scherpe BlindTele tarieven worden alle belkosten afgerekend per minuut

Waarom is de website zo simpel?
Wij willen de website zo duidelijk mogelijk hebben voor de mensen met een visuele handicap, die vaak een brailleregel gebruiken. Daardoor is de website zo simpel mogelijk gemaakt zonder grafische toepassingen

Krijg ik extra beltegoed als ik een groter bedrag overmaak?
Nee, onze dienst is reeds scherp geprijst vanaf de eerste minuut en SMS. U krijgt wel extra gratis SMSjes om te versturen

Hoe kan ik een SMS tikken via jullie BlindTele systeem?
Toets voor optie 5 in het hoofdmenu. Met de toetsen 2 t/m 9 kunt u de letters intikken. Voor een B klikt u bijvoorbeeld 2x snel op 2. Met de toets 1 kunt u een punt plaatsen in de SMS. Met het sterretje kunt u het laatste leesteken wissen en met het hekje kunt u een spatie plaatsen (u hoort dan ook het ingetikte woord). Bent u klaar met uw SMS dan kunt u deze met de 0 versturen

Welke betalingsmethode ondersteunen jullie?
Wij ondersteunen als betalingsmethode IDEAL, via e-mail kunt u ook Paypal en 090X betalingen aanvragen. E-mail supportteam "@" blindtele.com (verwijder de ").

Let op: Aangekochte tegoeden kunnen niet worden geretourneerd!
Gekregen SMS & Belminuten (bij de abonnementskosten) kunnen niet worden meegenomen naar de volgende maand.
De gratis SMS berichten bij aankoop van uw beltegoed kunnen wel onbeperkt worden meegenomen naar volgende maanden.
Plaatje: Welkom bij blind tele. De telecomdienst voor mensen met een visuele beperking